ASV vēlas palielināt militāro klātbūtni Baltijas valstīs

LETA/ERR
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

ASV vēlas palielināt militāro klātbūtni Baltijas valstīs, izvietojot papildu sauszemes spēkus un militāro tehniku, pavēstījis ASV Armijas Eiropā komandieris ģenerālleitnants Frederiks Bens Hodžs. ASV Armija Eiropā tuvākajā laikā uz Austrumeiropas un Baltijas valstīm nosūtīs militāros ekspertus, kuri izvērtēs iespējas tur izvietot tankus un citu militāro aprīkojumu.

«Tuvākajās nedēļās mēs veiksim izpēti Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Polijā, Rumānijā un Bulgārijā, lai redzētu, vai tur ir vietas, kur varētu uzglabāt daļu no aprīkojuma,» Hodžs sacīja intervijā ASV militārajam žurnālam «Stars and Stripes».

«Varbūt tā būs rota, varbūt viss bataljons, mēs pagaidām nezinām, kamēr nebūsim veikuši izpēti,» sacīja Hodžs.

ASV šogad Eiropā izvietos brigādi ar aptuveni 3000 karavīru.

«Galvenais jautājums tagad ir, kur viņus izvietot. Mēs patiešām vēlamies daļu izvietot dienvidaustrumu Eiropā, daļu Baltijā, daļu Polijā. Šīs valstis viņus ļoti vēlas acīmredzama iemesla dēļ, viņi ir [militāras agresijas] atbaidīšanas aspekts,» sacīja Hodžs.

Izpētes laikā plānots atrast vietas, kur varētu uzturēt pietiekoši lielu daudzumu militārās tehnikas, lai brigādei būtu vienkāršāk pārvietoties Eiropā mācību misijās.

Kopš 2014.gada aprīļa Igaunijā, Tapā, atrodas aptuveni 150 ASV karavīri un septiņas kājnieku kaujas mašīnas «Bradley».

ASV armijas aktivitātes Eiropā pieaugs un misijas mērķis ir izvietot Eiropā «pilnībā apbruņotu brigādes kaujas vienību, trīs manevru bataljonus, izlūkošanas eskadronu, artilēriju, inženierus un tamlīdzīgi. Tas varētu būt aptuveni 220 bruņumašīnas, tanki un «Bradley«», skaidroja Hodžs.

Viņš prognozēja, ka visa militārā tehnika tiks izvietota līdz 2015.gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu