Šāviņa radīta sprādziena dēļ Doņeckā pazemē iesprostoti 500 ogļrači

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šāviņam trāpot raktuvju elektrostacijā, Doņeckā pirmdien pazemē iesprostoti gandrīz 500 ogļrači.

Incidents noticis Doņeckas Zasjadkas ogļraktuvēs, kas ir vienas no lielākajām Austrumeiropā. Līdzīgs incidents raktuvēs notika arī 11.janvārī, kad uz īsu laiku pazemē tika iesprostoti 300 ogļrači.

«Kad pazuda strāva, pazemē atradās 496 ogļrači,» ziņu aģentūrai AFP pa telefonu atklāja Ārkārtas situāciju ministrijas Doņeckas pārvaldes amatpersona, piebilstot, ka pašreiz notiek gatavošanās viņu glābšanai.

Kāda reģionālā promaskavisko kaujinieku tīmekļa vietne, atsaucoties uz citu ministrijas amatpersonu, ziņoja, ka ogļraču dzīvībai briesmas nedraud un pirmais evakuācijas posms jau sācies.

Kāds anonīms kaujinieku pārstāvis Doņeckā atklāja, ka pirmajās minūtēs pēc strāvas pazušanas virszemē paspēts nogādāt 110 ogļračus.

Austrumukrainas konfliktā deviņu mēnešu laikā dzīvību zaudējuši jau gandrīz 5100 cilvēku, bet miljons bijis spiests pamest savas mājas.

Kaujas Doņeckas apkārtnē pēc neliela atslābuma šomēnes atkal saasinājušās, un mirušo skaits dienā atkal sasniedzis līmeni, kāds bija kauju kulminācijas laikā augustā.

Promaskavisko kaujinieku līderi pagājušajā mēnesī pārtrauca sarunas ar Kijevu un solīja sagrābt savā kontrolē jaunas teritorijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu