NATO sasaukusi Ukrainas Komisijas ārkārtas sēdi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc situācijas saasināšanās Austrumukrainā NATO pirmdien sasaukusi Ukrainas Komisijas ārkārtas sēdi.

Tikmēr NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs pirmdien atsevišķi tiksies ar Eiropas Savienības (ES) augsto ārlietu pārstāvi Federiku Mogerīni.

«Pēc Ukrainas lūguma šo pēcpusdien notiks NATO-Ukrainas Komisijas ārkārtas sēde vēstnieku līmenī,» paziņoja NATO amatpersona.

Komisija tika izveidota 1997.gadā, kad Ukraina nodibināja partnerattiecības ar NATO. Tā dod iespēju NATO dalībvalstīm un Ukrainai apspriest abas puses interesējošos jautājumus.

Nedēļas nogalē Stoltenbergs aicināja Krieviju «pārtraukt destabilizēt Ukrainu un respektēt tās starptautiskās saistības».

Situācijas saasināšanās Ukrainas austrumos aktualizējusi sankciju jautājumu, kurā ES nav bijis viegli atrast kopīgu nostāju. Baidoties no ekonomisko un politisko attiecību saasināšanās ar Maskavu, daudzas bloka dalībvalstis nevēlas tālāk palielināt sankcijas pret Krieviju.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu