Putins: Ukrainas armija ir NATO leģions, kas domāts Krievijas savaldīšanai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien paziņojis, ka Ukrainas armija ir NATO leģions, kas neīsteno valsts nacionālās intereses, bet domāts Krievijas savaldīšanai.

«Mēs bieži sakām: Ukrainas armija, Ukraina armija. Bet īstenībā - kas tur karo? Tur patiešām daļēji ir bruņoto spēku oficiālās apakšvienības, bet līdz zināmai pakāpei tie ir tā sauktie «brīvprātīgie nacionālistiskie bataljoni«,» sacīja Putins, tiekoties ar Nacionālās minerālu un izejvielu universitātes studentiem Sanktpēterburgā.

«Pēc būtības, tā pat nav armija, tas ir ārzemju leģions, šajā gadījumā - NATO ārzemju leģions, kura mērķi, protams, nav Ukrainas nacionālo interešu īstenošana. Tur ir pavisam citi mērķi, kuri ir saistīti ar ģeopolitiskajiem mērķiem par Krievijas savaldīšanu, kas noteikti nesakrīt ar Ukrainas tautas nacionālajām interesēm,» viņš piebilda.

Reaģējot uz Putina izteikumiem, NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs paziņoja, ka tās ir muļķības.

«Paziņojums, ka Ukrainā ir NATO leģions, ir muļķības. NATO leģiona nav, ārzemju spēki Ukrainā ir Krievijas» spēki, uzsvēra Stoltenbergs.

Krievija joprojām noliedz, ka tās spēki karotu Ukrainā, lai gan tam gūti daudzi pierādījumi un Rietumos praktiski neviens par to vairs nešaubās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu