Krievijas policija veikusi kratīšanu Krimas tatāru telekanāla ATR birojā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Крим_ SOS

Krievijas īpašo policijas spēku kaujinieki pirmdien veikuši kratīšanu Krimas tatāru telekanāla ATR birojā okupētajā Ukrainas pussalā. Desmitiem maskās tērptu vīru pārmeklēja ATR biroju Simferopolē un konfiscēja vairākus datoru serverus un citas lietas, atklāja telekanāls.

«Tas ir pirmais šāds reids. Viņi tagad atrodas praktiski katrā telpā,» aģentūrai AFP no notikuma vietas ziņoja telekanāla direktora vietniece.

Reģionālā Izmeklēšanas komiteja skaidroja, ka reids veikts, izmeklējot divu krievu nacionālistu aktīvistu nāvi.

Aktīvisti tika nāvējoši piekauti Kijevas atbalstītāju mītiņā pērnā gada februārī pie vietējā parlamenta ēkas.

Dienu pēc tam bruņoti vīri sagrāba parlamenta ēku un uzvilka tajā Krievijas karogu.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Vairums Krimas tatāru boikotēja 2014.gada martā notikušo «referendumu» par Krimas pievienošanu Krievijai un iebilda pret pussalas okupāciju.

Krievijas varasiestādes ir izvērsušas represijas pret Krimas tatāriem, neļauj daudziem kopienas līderiem iebraukt okupētajā pussalā, ir izlikušas tautas padomi - Medžlisu - no telpām un apsūdzējušas ATR ekstrēmismā.

Medžlisa priekšsēdētājs Refats Čubarovs uzskata, ka nogalināto krievu nacionālistu lieta ir tikai iegansts, lai apklusinātu telekanālu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu