Ukrainas Drošības dienests: Pavēli apšaudīt Mariupoli deva Krievijas virsnieki

LETA/UNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

Ukrainas Drošības dienests (UDD) uzskata, ka pavēli apšaudīt Mariupoli deva Krievijas virsnieki, pirmdien paziņoja dienesta vadītājs Valentīns Naļivaičenko. «Apšaudes tika veiktas piecas reizes pēc tiešiem Krievijas virsnieku norādījumiem,» sacīja Naļivaičenko. Pēc viņa teiktā, pilsētas apšaude sākās sestdien plkst.7.30 un ilga līdz plkst.14.20.

Viņš piebilda, ka uguns no kaujinieku puses uz laiku tika apturēta, jo tikusi saņemta informācija, ka uz Novoazovskas rajonu izbraukusi Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misija. Pēc neilga laika, neskatoties uz EDSO misijas atbraukšanu, kaujinieki izlēma apšaudīt Mariupoli piekto reizi.

Viņš arī demonstrēja video ar kaujinieka nopratināšanu, kurš atzīstas, ka nodevis Ukrainas spēku kontrolpunktu koordinātes pie Mariupoles un pašā pilsētā, pēc kā tos apšaudīja pretinieka artilērija.

Kā ziņots, Mariupoles apšaudē ar reaktīvajām mīnmetēju iekārtām «Grad», ko sestdien veica Krievijas finansētās un apbruņotās teroristu bandas, tika nogalināti 30 cilvēki, bet vairāk nekā 90 - ievainoti.

Teroristu šāviņi sestdien Mariupolē trāpīja 53 daudzstāvu namiem, 14 privātmājām, četrām skolām un trim bērnudārziem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu