Anglijas Baznīca iesvēta pirmo sievieti bīskapa amatā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Anglijas Baznīca pirmdien svinīgā ceremonijā iesvētījusi pirmo sievieti bīskapa amatā, ieceļot vikāri Libiju Leinu par Stokportas bīskapu.

Tomēr vēsturiskā baznīcas ceremonija nenoritēja bez starpgadījumiem. To iztraucēja kāds vīrietis, paziņojot, ka Bībele to neatļauj, bet viņš tika ignorēts un galu galā devās prom, vairāk neprotestējot.

Pēc tam dievkalpojums, kas ilga divas stundas, noritēja bez šķēršļiem.

«Libijas Leinas iecelšana [bīskapa amatā] ir nozīmīgs solis uz priekšu un vēsta par aizraujošu jaunu ēru, kurā ticības vīrieši un sievietes vienosies kopīgā dievkalpojumu, garīdzniecības un misionāru darbā,» paziņoja Jorkas katedrāle, kurā notika dievkalpojums.

Pirmās sievietes vikāra amatā Anglijas Baznīcā tika ordinētas 1994.gadā, bet par sievietes lomu baznīcā ticis debatēts vismaz 50 gadus.

Jūlijā Anglijas Baznīca nobalsoja par sieviešu iecelšanu bīskapa amatā. Šis lēmums izraisīja šķelšanos draudžu locekļu vidū un izpelnījās konservatīvo aprindu kritiku.

Anglikāņu baznīcām citur pasaulē nav pienākums obligāti sekot Anglijas vadībai, bet sievietes ordinācija bīskapa amatā ir simbolisks precedents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu