Kurdu kaujinieki Sīrijā padzen «Islāma valsti» no Kobanes pilsētas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kurdu kaujinieki Sīrijā pirmdien padzina džihādistu grupējumu «Islāma valsts» no Kobanes (Ainalarabas) pilsētas un pacēla tur savus karogus, dodot svarīgu triecienu džihādistiem pēc mēnešiem ilgas cīņas par šo pilsētu, otrdien paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija».

Kurdu panākumi Kobanē, kas atrodas pie Turcijas robežas, bija kulminācija vairāk nekā četru mēnešu ilgai cīņai, kurā nogalināti apmēram 1800 cilvēku.

Kurdu grupējums «Tautas aizsardzības vienības» (YPG) «ir padzinis visus «Islāma valsts» kaujiniekus no Kobanes un pilnībā kontrolē šo pilsētu», paziņoja «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija». Kobanē arī ir pacelti šī kurdu grupējuma karogi.

«Kurdi vajā dažus džihādistus Kobanes austrumu nomalēs, bet pilsētas iekšienē kaujas pašlaik nenotiek,» sacīja «Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas» direktors Rami Abdelrahmans.

ASV bruņoto spēku Centrālā pavēlniecība paziņoja, ka kurdu spēki tagad kontrolē 90% Kobanes.

«Lai gan cīņa pret «Islāma valsti» vēl ne tuvu nav beigusies, «Islāma valsts» sakāve Kobanē ir liegusi [šim grupējumam] vienu no tā stratēģiskajiem mērķiem,» teikts Centrālās pavēlniecības paziņojumā.

Par Kobanes atbrīvošanu paziņoja arī YPG preses sekretārs Polats Džans mikroblogu vietnē «Twitter».

«Islāma valsts», kas pērn jūnijā pasludināja kalifātu tās ieņemtajās teritorijās Irākā un Sīrijā, 16.septembrī sāka ofensīvu pret kurdu aizstāvēto Kobanes pilsētu. Kopš šīs ofensīvas sākuma «Islāma valsts» ir zaudējusi 1196 kaujiniekus, paziņoja «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija».

Kurdu spēki pakāpeniski atvairīja «Islāma valsts» kaujiniekus. Kurdu spēkiem šajā cīņā palīdzēja ASV vadītās koalīcijas gaisa triecieni pret «Islāma valsti» un Irākas kurdu partizānu «pešmerga» grupa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu