FIB likvidē krievu spiegu tīklu ASV

LETA/BBC/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: OZAN KOSE / AFP

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) pirmdien arestējis krievu spiegu par ekonomisko spiegošanu Krievijas labā un mēģinājumu savervēt avotus ASV, paziņojušas amatpersonas.

39 gadus vecais Jevgēņijs Burjakovs darbojies kopā ar 40 gadus veco Igoru Sporiševu un 27 gadus veco Viktoru Podobniju, kuriem bija diplomātiskā imunitāte un kuri vairs neatrodas ASV. Viņi nav arestēti, bet viņiem izvirzītas apsūdzības spiegošanā.

«Šīs apsūdzības demonstrē mūsu ciešo apņemšanos cīnīties pret slepenu aģentu mēģinājumiem nelegāli ievākt informāciju un savervēt spiegus Savienotajās Valstīs. (..) Mēs izmantosim visus mūs rīcībā esošos instrumentus, lai identificētu un sauktu pie atbildības ārvalstu aģentus, kas darbojas šajā valstī - lai cik labs arī nebūtu viņu aizsegs,» paziņoja ASV ģenerālprokurors Ēriks Holders.

Burjakovs strādājis krievu bankā Manhetenā un spiegojis Krievijas ārējā izlūkdienesta labā. Viņš mēģinājis iegūt informāciju par potenciālajām ASV sankcijām pret Krievijas bankām un ASV centieniem attīstīt alternatīvās enerģijas avotus, vēsta raidorganizācija BBC.

Arī Sporiševs un Podobnijs spiegojuši Krievijas ārējam izlūkdienestam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu