Gūsteknis: Luhanskas teroristu armijā karo Krievijas kriminālnoziedznieki

LETA/GRANI.RU
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Teroristu organizācijas «Luhanskas tautas republika» armiju lielā mērā veido Krievijas kriminālnoziedznieki, kas devušies karot apmaiņā pret lietu slēgšanu. Kā pavēstīja Ukrainas pretterorisma operācijas preses centrs, to pratināšanas laikā atzinis kāds sagūstītais krievu algotnis.

Vienībā, kurā dienējis gūsteknis, tādu karotāju bijis līdz 70%.

Pašam Krievijas Adigejas reģiona iedzīvotājam G. ir trīs sodāmības. Nesen Rostovā pie Donas viņš atkal aizturēts brīdī, kad mēģinājis nozagt automašīnu.

Tad pilsētas policijas priekšnieks noziedzniekam piedāvājis uz mēnesi doties uz Austrumukrainu apmaiņā pret apsūdzību atsaukšanu un krimināllietas slēgšanu.

22.decembrī G. šķērsojis Ukrainas robežu un pieņemts Luhanskas teroristu «armijā» par tanka T-64 mehāniķi vadītāju.

No 23.janvāra viņš piedalījies kaujās Debaļceves pilsētas rajonā, kas atrodas Doņeckas apgabalā netālu no robežas ar Luhanskas apgabalu.

25.janvārī Ukrainas armijas uzbrukumā atbalsta punktam Sanžarivkas rajonā G. sagūstīts.

«Man tā «Novorosija» pie vienas vietas,» pratināšanas gaitā atzina kaujinieks. Viņš paskaidroja, ka devies karot, «lai nenonāktu ķurķī».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu