Izbeidz mēģinājumus izcelt «AirAsia» lidmašīnas vraku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indonēzijas armija otrdien izbeidza mēģinājumus izcelt aviosabiedrības «AirAsia» pasažieru lidmašīnas vraku, kuras avārijā Javas jūrā pirms mēneša gāja bojā visi 162 cilvēki, kas atradās lidmašīnā.

Indonēzijas armija vairākas dienas bija neveiksmīgi mēģinājusi izcelt šīs lidmašīnas fizelāžu.

«Visi mūsu spēki tiek atvilkti. Mēs atvainojamies upuru ģimenēm,» sacīja kontradmirālis Vidodo, kurš pārraudzīja meklēšanas un glābšanas operāciju.

«AirAsia» lidmašīna «Airbus A320-200» ar 162 cilvēkiem 28.decembra rītā nogāzās Javas jūrā pēc tam, kad tā bija pacēlusies no Surabajas lidostas Indonēzijā un devusies uz Singapūru. Drīz pēc pacelšanās apkalpe bija lūgusi atļauju lidot lielākā augstumā, nekā paredzēts lidojuma plānā, lai izvairītos no sliktiem laikapstākļiem.

Līdz šim no ūdens ir izceltas 70 katastrofas upuru mirstīgās atliekas. Visi cilvēki aviolainerī, izņemot septiņus, bija Indonēzijas pilsoņi. Lidmašīnā atradās trīs Dienvidkorejas pilsoņi, viens Singapūras, viens Malaizijas un viens Lielbritānijas pilsonis. Otrais pilots Remī Plesels bija Francijas pilsonis.

Vidodo sacīja, ka pēdējo divu dienu laikā ūdenslīdēji nav atraduši nevienu šīs aviokatastrofas upuri. Tika uzskatīts, ka lielākā daļa katastrofas upuru mirstīgo atlieku atrodas fizelāžā.

Kopš sestdienas bija notikuši mēģinājumi izcelt fizelāžu no aptuveni 30 metru dziļuma, izmantojot milzīgus gaisa spilvenus. Fizelāžu vienreiz izdevās pacelt līdz ūdens virsmai, bet pēc divām minūtēm to turošā siksna pārtrūka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu