Resnīte atsakās no ārstēšanas, lai saņemtu pabalstus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas iedzīvotāja Džodija Sinklēra ir viena no britu pilsoņiem, kuri atzīti par «pārāk resniem, lai strādātu». Sievietei piedāvāta valsts palīdzība, lai atgūtu slaidākas formas, taču viņa to negrib, jo, ja nebūs apaļīga, viņai tiks atņemts īpašais statuss un pabalsti, raksta «Anglo Baltic News».

Sinklērai ir daudz liekā svara un, lai pārvietotos, nepieciešams pat īpašs skūteris.

Tomēr sieviete ir atteikusies no Lielbritānijas Nacionālās Veselības Sistēmas (NVS) piedāvātās ārstēšanas, kas paredzēta liekā svara zaudēšanai. Viņa to pamato ar nevēlēšanos pārtraukt pabalstu saņemšanu, ko viņai piešķir valsts. Katru gadu Džodija saņem 75 000 britu mārciņu (apmēram 100 530 eiro) pabalstos, kas ir kompensācija tam, ka viņa nespēj pilnvērtīgi strādāt sava liekā svara dēļ.

Tas nozīmē, ka mēnesī viņa saņem ap 8370 eiro pabalstu.

Sieviete ir vairākkārt atteikusies gan no svara samazināšanas operācijām, gan ārstēšanas rehabilitācijas centros.

Anglo Baltic News

Viņai piedāvātā ārstēšana ar mērķi samazināt sievietes svaru tiktu veikta par valsts līdzekļiem, jo Lielbritānijas Nacionālās Veselības Sistēmas šā brīža prioritāte ir cīņa ar iedzīvotāju aptaukošanos.

Taču Sinklēra nevēlas zaudēt savas tiesības saņemt visnotaļ iespaidīgos pabalstus, tādēļ ir nolēmusi neko nedarīt liekā svara zaudēšanai.

Ne pirmais šāds gadījums

NVS pārstāvji šo situāciju komentēja: «Šis nebūt nav pirmais gadījums, kad pacienti atsakās no viņu veselībai būtiskas ārstēšanās tikai tādēļ, ka nevēlas šķirties no savas vietas zem saules. Lielbritānijas dāsnā pabalstu sistēma ir padarījusi cilvēkus slinkus, un nereti pacientu mantkārība liek viņiem pakļaut riskam pat savu veselību.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu