EDSO aicina Krieviju slēgt robežu ar Ukrainu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Eiropas Drošības un aizsardzības organizācijas (EDSO) Parlamentārās asamblejas priekšsēdētājs Ilka Kanerva aicinājis Krieviju slēgt savas starptautiskās robežas ar Ukrainu, lai apturētu konflikta eskalāciju Austrumukrainā.

«Es aicinu Krieviju slēgt robežas, lai apturētu ieroču un karotāju plūsmu, kas var nokļūt Ukrainas austrumos. Modernie ieroči, kurus izmanto separātisti Ukrainā, nerodas no gaisa,» teikts Kanervas paziņojumā.

Viņš uzsvēra, ka, slēdzot robežas, nepieciešams ņemt vērā jautājumu par humānās palīdzības sniegšanu civiliedzīvotājiem, kas cietuši no karadarbības.

«Taču norādīšu, ka šausmīgais uzbrukums Mariupolei pēc ANO novērtējuma tika veikts no separātistu kontrolētās teritorijas un bija mērķtiecīgi vērsts pret mierīgajiem iedzīvotājiem. Robežas slēgšana pati par sevi var būt galvenā humānās palīdzības forma,» paziņoja Kanerva.

UNICEF: Doņeckā pazemes patversmēs dzīvo aptuveni 1100 bērnu

Doņeckā skarbos apstākļos pazemes patversmēs dzīvo aptuveni 1100 bērnu, otrdien paziņojis ANO Bērnu fonds (UNICEF).

Fonda darbiniekiem izdevies pārbaudīt 12 bumbu patversmes, kur mitinās pieaugušie un vecāki ar bērniem.

UNICEF pārstāve Ukrainā norādīja, ka bērni neiet laukā no patversmēm un neapmeklē skolu.

«Bērni (..) konflikta dēļ cieš no milzīga stresa līmeņa,» viņa piebilda, norādot, ka visgrūtāk klājas tiem, kuri spiesti dzīvot nesanitārās, pārpildītās un aukstās bumbu patversmēs un pagrabos. Saņemtas arī neapstiprinātas ziņas, ka bērni savervēti, lai karotu.

Austrumukrainas konfliktā deviņu mēnešu laikā dzīvību zaudējuši jau aptuveni 5100 cilvēku, bet miljons bijis spiests pamest savas mājas.

Kaujas Doņeckas apkārtnē pēc neliela atslābuma šomēnes atkal saasinājušās, un mirušo skaits dienā atkal sasniedzis līmeni, kāds bija kauju kulminācijas laikā augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu