Uzbrukumā viesnīcai Lībijā nogalināti vismaz deviņi cilvēki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lībijas galvaspilsētā Tripolē otrdien notika kaujinieku uzbrukums luksusa viesnīcai «Corinthia Hotel», kura gaitā iebrucēji nogalināja vismaz deviņus cilvēkus, tai skaitā piecus ārzemniekus, bet pēc tam uzspridzinājās.

Par uzbrukumu šai viesnīcai, kuru bija iecienījuši diplomāti un citi ierēdņi, atbildību uzņēmās džihādistu grupējuma «Islāma valsts» Tripoles nodaļa.

Trīs kaujinieki vispirms uzspridzināja automobilī ievietotu spridzekli pie šīs viesnīcas, bet pēc tam iebruka tajā un atklāja uguni, paziņoja apsardzes dienestu pārstāvis.

Iebrucēji nokļuva līdz viesnīcas 24.stāvam, pirms viņus aplenca drošības spēki. Aplenktie kaujinieki detonēja savas spridzekļu jostas.

Starptautiski neatzītās Lībijas valdības vadītājs Omars al Hasi šā iebrukuma laikā atradās viesnīcā, bet tika droši evakuēts.

Starp iebrukumā nogalinātajiem bija trīs apsardzes darbinieki, pieci ārzemnieki, kurus kaujinieki nošāva, un viens ķīlnieks, kurš gāja bojā, iebrucējiem uzspridzinoties.

Nogalinātie ārzemnieki bija viens ASV pilsonis, divas filipīnietes, viens Francijas un viens Dienvidkorejas pilsonis. Nogalinātais amerikānis bija apsardzes firmas līgumdarbinieks.

Tika ievainoti vismaz pieci cilvēki, tai skaitā divas viesnīcas darbinieces filipīnietes, kuras savainoja uzspridzinātās automašīnas logu stikli.

Viesnīcas 24.stāvu parasti izmanto Kataras diplomātiskā misija Lībijā, bet šā iebrukuma laikā tur neatradās neviens diplomāts vai cita amatpersona

Iebrukuma laikā viesnīcu aplenca drošības spēki, kas ir lojāli Hasi valdībai, kura konkurē ar starptautiski atzītā premjerministra Abdallāha al Thani valdību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu