Maskavu 9.maijā apmeklēs Ziemeļkorejas vadītājs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Padomju Savienības uzvaras pār nacistisko Vāciju 70.gadskārtas atceres svinības Maskavā 9.maijā apmeklēs Ziemeļkorejas vadītājs, trešdien paziņoja Krievijas prezidenta administrācija. Par šo paziņojumu vēstīja Dienvidkorejas laikraksts «The Korea Herald», atsaucoties uz ziņu aģentūru «Yonhap».

Saskaņā ar Kremļa paziņojumu apmēram 20 valstu vadītāji ir apstiprinājuši, ka plāno apmeklēt šīs svinības Maskavā, un starp viņiem ir Ziemeļkorejas vadītājs.

Kremlis iepriekš nosūtīja ielūgumu uz šo pasākumu Ziemeļkorejas vadonim Kimam Džongunam. Rakstiskā atbildē uz Dienvidkorejas ziņu aģentūras «Yonhap» jautājumu Kremlis tomēr neminēja Kima Džonguna vārdu.

«Viesu saraksts vēl nav pabeigts, jo mēs turpinām uzaicināto ierašanās apstiprināšanas procesu,» paziņoja Kremļa administrācija.

Dienvidkorejas ierēdņi izteicās piesardzīgi par to, vai Kims Džonguns tiešām ieradīsies uz svētku ceremoniju Maskavā. Viņi pieļāva iespēju, ka Ziemeļkoreja varētu nosūtīt uz Krieviju Kimu Jongnamu, kurš ir Augstākās tautas sapulces prezidija priekšsēdētājs un nominālais valsts vadītājs.

«Ziemeļkorejas vadītāja pieminēšana reizēm ir divdomīga. Saskaņā ar Ziemeļkorejas konstitūciju Kims Jongnams pārstāv valsti ārējās attiecībās,» informēja Dienvidkorejas Apvienošanās ministrijas ierēdnis.

Kopš Kims Džonguns 2011.gadā kļuva par Ziemeļkorejas līderi, viņš vēl nav devies ārvalstu vizītēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu