Grieķijas jaunais premjers neatbalsta jaunas ES sankcijas pret Krieviju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Grieķijas jaunais premjerministrs Aleksis Ciprs neatbalsta dažu citu Eiropas Savienības (ES) valstu līderu paziņojumus par gatavību apspriest un pieņemt jaunas sankcijas pret Krieviju, trešdien ziņoja Grieķijas mediji.

Grieķijas mediju ziņās norādīts, ka Ciprs «apsūdzēja ES līderus par to, ka viņi nav konsultējušies ar Grieķiju» par paziņojumiem, kuri attiecas uz sankcijām pret Maskavu.

Premjers arī pauda neapmierinātību ar to, ka ES «apiet noteiktās procedūras», kuras paredz vienprātību svarīgu lēmumu pieņemšanā, kā arī ar to, ka ES «nesaņēma Grieķijas piekrišanu» sankcijām pret Krieviju.

Ciprs savu nostāju pauda telefonsarunā ar ES augsto pārstāvi ārpolitikas un drošības politikas jautājumos Federiku Mogerini.

Jau ziņots, ka ES dalībvalstu līderi ir uzdevuši savu valstu ārlietu ministriem apsvērt jaunas sankcijas pret Krieviju saistībā ar vardarbības saasinājumu Ukrainas austrumos, kad viņi ceturtdien tiksies ārkārtas sanāksmē Briselē. Kopīgā paziņojumā otrdien 28 ES dalībvalstu vadītāji pauda bažas par Krievijas atbalstu prokrieviskajiem separātistiem, kas pie Mariupoles pilsētas sākuši jaunu militāro kampaņu.

«Saistībā ar situācijas pasliktināšanos mēs lūdzam gaidāmajā Ārlietu padomes sanāksmē izvērtēt situāciju un izskatīt jebkādu piemērotu rīcību, jo īpaši turpmākus ierobežojošus pasākumus,» lasāms paziņojumā.

ES Ārlietu padomes ārkārtas sēdē ceturtdien vēl netiks pieņemts lēmums par sankciju pastiprināšanu pret Krieviju, otrdien paziņoja ES prezidējošās valsts Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

«Es uzreiz gribu teikt, ka ceturtdien nekādu konkrētu lēmumu par konkrētu sankciju piemērošanu nebūs. Visticamāk, būs uzdevums un tiks sagatavoti priekšlikumi, par ko tālāk varētu lemt vai nu Ārlietu padome 9.februārī, vai Eiropadome,» sacīja Rinkēvičs.

ES procedūra paredz, ka ārlietu ministri pilnvaro bloka izpildvaru Eiropas Komisiju izstrādāt jaunu sankciju plānu, kuru pēc tam apstiprinās dalībvalstu līderi. ES valstu un valdību vadītāji situāciju Ukrainā izvērtēs nākamajā sanāksmē Briselē 12.februārī.

Situāciju Ukrainā trešdien apspriedīs ES valstu pastāvīgie pārstāvji Briselē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu