Porošenko pieprasa Putinam pildīt Minskas vienošanās

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko nosūtījis vēstuli Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam ar prasību ievērot Minskas vienošanās par pamieru un atbrīvot visus ķīlniekus, tostarp lidotāju Nadeždu Savčenko.

«Aizvakar es nosūtīju vēstuli prezidentam Putinam, kuras viens no galvenajiem elementiem bija prasība ne tikai pārtraukt uguni un izpildīt Minskas vienošanās, bet arī atbrīvot Nadeždu Savčenko un visus ķīlniekus,» intervijā Polijas telekanālam «TVN-24» pavēstīja Porošenko.

Viņš atgādināja, ka Savčenko atbrīvošanu pieprasa arī Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja (EPPA), jo viņa kļuvusi par asamblejas delegāti.

Porošenko arī norādīja uz Krievijai noteikto sankciju efektivitāti. «Mums ir jārada apstākļi, lai piespiestu Krieviju piedalīties sarunās un pildīt saistības, kuras tā ir uzņēmusies,» sacīja Porošenko.

Savčenko atrodas ieslodzījumā Maskavā, Kremlim viņu apsūdzot divu Krievijas žurnālistu nāvē Ukrainas austrumos. Savčenko vainu noliedz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu