Lietuva: atbildība par uzbrukumu Mariupolē jāuzņemas Krievijai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atbildība par Ukrainas ostas pilsētā Mariupolē notikušo uzbrukumu civiliedzīvotājiem ir jāuzņemas Krievijai, trešdien paziņoja Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkevičs.

«Uz šo atbilde ir pavisam skaidra - atbildība ir jāuzņemas Krievijas Federācijai, tās pie varas esošajiem, armijai, kas piegādā ieročus. To apstiprina NATO avoti, izlūkošanas informācija, kas ir ļoti konkrēta - karavīru no Krievijas skaits [Ukrainas austrumos] tikai pieaug, turklāt tiek izmantots smagais bruņojums, tanki, bruņutransportieri no Krievijas armijas, tiek izmantotas štābu jaudas, pretgaisa aizsardzības jaudas. Tas ir Krievijas karš pret Ukrainu,» Linkevičs trešdien sacīja intervijā ziņu radiostacijai «Žiniu radijas».

Viņš arī uzsvēra, ka Mariupoles apšaudīšana ir jāvērtē kā terorakts. «Tas traktējams kā terorakts, jo šāva konkrēti uz civiliem mērķiem. Es nezinu, kā vēl to nosaukt? Cik vēl cilvēkiem ir jāiet bojā, lai būtu skaidrs, ka šī sarkanā līnija jau ir pārkāpta?» retoriski jautāja Lietuvas ārlietu ministrs.

Jau vēstīts, ka sestdien Ukrainas dienvidaustrumu ostas pilsētā Mariupolē raķešu uzbrukumā gāja bojā 30 civiliedzīvotāji, bet 90 cilvēku tika ievainoti. Ukrainas valdība un starptautiskie novērotāji apgalvo, ka raķetes tika palaistas no prokrievisko separātistu kontrolētas teritorijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu