Mjanmas Naga cilts ikdiena

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mjanmas kalnainajā reģionā Indijas pierobežā mitinās Naga cilts, kas ir viena no retajām pasaulē, kuru vēl nav sasniegusi modernās pasaules ikdiena, raksta «Reuters».

Naga ir sena karotāju cilts, un vēsturnieki stāsta, ka pret ienaidniekiem viņi bija nežēlīgi, paturot savu upuru galvas.

Viens no galvenajiem iztikas avotiem ir zvejošana. Tas tiek darīts gan ar tīkliem, gan izmantojot sasmalcinātas indīgas vielas saturošu augu lapas, kas nogalina ūdens virspusei tuvāk peldošās zivis.

Mūsdienās iecienīts zvejas veids Nagas iedzīvotājiem ir arī mājās gatavoti spridzekļi, un sprādzienā cietušās zivis tiek savāktas, liekot lietā zobus.

Tiek lēsts, ka Nagas cilts teritorijās mitinās ap 120 000 cilvēkiem. Šejienieši daudz nodarbojas arī ar lauksaimniecību un medībām.

Nagas ciltī pārsvarā vēl spēkā sentēvu tradīcijas, tomēr jaunās paaudzes vīrieši arvien biežāk kā apģērbu izvēlas nevis tradicionālos tērpus, bet pēc modernās pasaules paražām darinātas bikses.

Naga ir viena no ciltīm, kas nodarbojas ar opija ieguvi. Opijs galvenokārt tiek audzēts un gatavots no magonēm pašu patēriņam, taču daļa tiek izmantota maiņai pret drēbēm un mājsaimniecībā nepieciešamām lietām. Opiju ikdienā patērē vairums Nagas cilts vīriešu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu