«Alternatīva Vācijai»: Vairs nekādu Tuvo Austrumu imigrantu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visa imigrācija no arābu valstīm ir jāaptur, trešdien paziņoja Vācijas labējā spārna populistu partijas «Alternatīva Vācijai» (AfD) priekšsēdētāja vietnieks Aleksandrs Gaulands.

«Mēs turpmāk nedrīkstam atbalstīt tādu cilvēku imigrāciju, kas ir totāli sveši mūsu kultūras tradīcijai, patiesībā mums tā būtu jābloķē,» Berlīnes avīzei «Tagesspiegel» atzina politiķis.

«Pastāv tādas kultūras tradīcijas, kuras šeit būs ļoti grūti integrēt,

kultūras tradīcijas, kuru mājas ir Tuvie Austrumi,» sacīja Gaulands.

Pastāv briesmas, ka Vācijā izveidosies «paralēlās sabiedrības, ar kurām mēs galu galā nespēsim tikt galā», viņš brīdināja.

Islamizācijas un liberālās imigrācijas politikas pretinieku kustību PEGIDA, kas demonstrācijās Drēzdenē ik nedēļu pulcē tūkstošiem cilvēku, viņš nodēvēja par «tautas kustību», šādi, kā šķiet, cenšoties sekmēt tuvināšanos viņa pārstāvētās partijas un šīs kustības starpā.

PEGIDA viņš pielīdzināja savulaik notikušajām demonstrācijām pret kodolenerģiju,

kas sekmēja «zaļo» partijas rašanos.

Vairums PEGIDA biedru ir nevis nacisti, bet gan «pilnīgi normāli cilvēki», viņš sacīja.

73 gadus vecais Saksijas politiķis Gaulands tiek uzskatīts par balsi AfD nacionāli konservatīvajam spārnam, kas kļūst arvien spēcīgāks.

Viņš paredz, ka Kristīgo demokrātu savienībai (CDU) drīz radīsies problēmas ar kancleres Angelas Merkeles apgalvojumu, ka «islāms ir piederīgs Vācijai», un CDU zaudētie vēlētāji pāries AfD nometnē.

«Parastiem CDU biedriem kancleres vārdi bija briesmīgi,» norādīja Gaulands.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu