Avoti: ES paplašinās individuālo sankciju «melno sarakstu»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Sagaidāms, ka Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministri sanāksmē ceturtdien paplašinās individuālo sankciju «melno sarakstu», kas izveidots Ukrainas krīzes dēļ, tomēr ekonomiskās sankcijas pret Krieviju nepaplašinās, pavēstīja avoti. Pagaidām gan «nav skaidrs, vai runa ir tikai par separātistiem vai arī par Krievijas pārstāvjiem», norādīja cits avots ES struktūrās.

«Mēs, iespējams, pieredzēsim to, ka Eiropas Komisijai tiek pieprasīts pievienot sarakstam vēl citus cilvēkus un izvērtēt tālāku piemērotu soļu mērogus,» trešdien ziņu aģentūrai AFP apliecināja informācijas avots, kurš vēlējās palikt anonīms.

«Sektorālās sankcijas netiks izvirzītas,» viņš sacīja.

Sagaidāms arī, ka ceturtdienas sēdē ES valstu starpā parādīsies domstarpības par to, cik stipras sankcijas Krievijai būtu nosakāmas.

«Jautājums par ekonomiskajām sankcijām ir atvērts. Ar [ceturtdienas] deklarāciju katram būs sava pienācīga interpretācija par to, ko tieši tas nozīmē,» sacīja avots ES. «Tas, kas mums ir vajadzīgs, ir formula, kas demonstrētu ES vienotību šajā jautājumā.»

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu