Francijā tiesa aizliedz vecākiem meitu saukt par Nutellu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Francijā tiesa izlēmusi, ka pāris nedrīkst dot savai jaundzimušajai meitai vārdu Nutella, jo tas varētu provocēt pret viņu vērstu morālu vardarbību, raksta «Anglo Baltic News».

Francijas tiesa aizliegusi kādam pārim dot meitai vārdu Nutella, kas aizgūts no «Nutella» šokolādes krēma. Pāris tik ļoti ir iecienījis šo itāļu kompānijas «Ferrero» ražojumu, ka atzinis «Nutella» par pietiekami labu vārdu savai atvasei.

Viņu loģika attiecībā uz šādu izvēli bija samērā vienkārša - «Nutella» viņiem asociējoties ar kaut ko saldu, populāru un mājas sajūtu radošu - tieši tādu viņi redzēja meitas nākotni. Taču šāds lēmums tūlīt pat izraisīja sašutumu dzimtsarakstu nodaļā, kur notika bērna reģistrācija.

Pēc vairākām nedēļām, kas aizvadītas tiesiskos strīdos, vecāki piekāpās tiesas lēmumam. Pāris piekrita dot atvasei vārdu Ella, bet, protams, neviens nespēs aizliegt viņu bērniem dot iesauku Nutella.

Anglo Baltic News

Tiesa savu lēmumu skaidroja ar to, ka šāda vecāku vārda izvēle potenciāli pakļauj viņu atvasi morālas un pat fiziskas vardarbības riskam no vienaudžu puses,

jo bērni un pusaudži mēdz izturēties ļoti agresīvi pret citādo. Domājot par bērnu turpmāko labklājību un veselīgu morālo attīstību, tiesa uzstāja uz vārda pielāgošanu reālajai dzīves situācijai un panāca uzvaru šajā prāvā.

Dažas dienas pirms šā incidenta pieņemts vēl viens līdzīgs tiesas lēmums, raksta «The Guardian». Tajā vecākiem aizliegts meitu saukt par Zemeni. Tiesa vecākiem paskaidroja, ka vārds «Fraise» (no franču valodas - zemene) meitai nav piemērots apkārtējo iespējamā izsmiekla dēļ. Tiesnesis atgādināja, ka bērni nereti izmantojot populāro izteicienu «ramène ta fraise» (kustini savu pēcpusi), pie tam pastāvot arī virkne līdzīgu un ne visai piedienīgu slenga vārdu. Galu galā vecāki meitu nosauca nedaudz garākā vārda Zemene versijā - Fraisine, vārdā, kas bija populārs Francijā 19. gadsimtā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu