Aptauja: 85% Krievijas iedzīvotāju apmierināti ar Putina darbu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

85% Krievijas iedzīvotāju janvārī bija apmierināti ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina darbu, kas ir tieši tikpat daudz kā pagājušā gada novembrī, aģentūrai «Interfax» paziņoja Levadas centrs. Tas norāda uz Krievijas iebrukuma Ukrainā plašo atbalstu krievu vidū.

Ar Putina darbu nav apmierināti ir 15% respondentu.

Ar Krievijas premjerministra Dmitrija Medvedeva darbu ir apmierināti 64% aptaujāto. Novembrī un decembrī viņa darbu atbalstīja 63% respondentu.

Krievijas valdības darbu atbalstīja 58%, bet Valsts domes - 49% respondentu.

No politiķiem un sabiedriskajiem darbiniekiem Krievijas iedzīvotāji visvairāk uzticas Putinam (62%), aizsardzības ministram Sergejam Šoigu (27%), Medvedevam (18%), ārlietu ministram Sergejam Lavrovam (12%) Krievijas Komunistiskās partijas vadītājam Genadijam Zjuganovam (11%), Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas vadītajam Vladimiram Žirinovskim (10%) un Krievijas pareizticīgo baznīcas vadītājam, Maskavas un visas Krievzemes patriarham Kirilam (8%).

55% Krievijas iedzīvotāju uzskata, ka situācija valstī virzās pareizajā virzienā. Pretējas domās bija 27% respondentu.

Aptauja tika veikta no 23 līdz 26.janvārim, intervējot 1600 cilvēkus 46 federācijas subjektu 134 apdzīvotās vietās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu