Baidens: Iejaukšanās Ukrainas konfliktā Krievijai maksās arvien dārgāk

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas iejaukšanās konfliktā Ukrainas austrumos tai maksās arvien vairāk, ja Maskava neizmainīs savu kursu, trešdien brīdināja ASV viceprezidents Džo Baidens.

Atbilstoši Baltā nama paziņojumam telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko Baidens uzsvēris, ka Krievija demonstratīvi mīda ar kājām saistības, kuras tā apņēmusies veikt septembrī panāktās vienošanās par uguns pārtraukšanu ietvaros.

ASV uzskata, ka prokremlisko separātistu izvirzīšanās aiz nošķiršanas līnijas ir «uzbrukums ar Krievijas atbalstu».

Baidens un Porošenko arī runājuši par mierīgo iedzīvotāju aizsardzību, kas arī kļuvuši par konflikta upuriem.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība (ES), ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Sestdien prokemlisko kaujinieku veiktajā Mariupoles dzīvojamo namu rajonu apšaudē tika nogalināti 30, bet ievainoti - vairāk nekā 100 cilvēki.

Reaģējot uz konflikta eskalāciju, ASV un ES solījušas, ka Krievijai noteiktās sankcijas tiks pastiprinātas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu