Kā izskatās gliemežu SPA salonā Taizemē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Āzijas valstīs arvien lielāku popularitāti izpelnās SPA saloni, kuros sejas procedūrās tiek izmantoti dzīvi gliemeži, vēsta «AP».

Tiek uzskatīts, ka gļotas, kuras gliemeži izdala, lai nodrošinātu labāku slīdi pārvietošanās laikā, ir nepārspējams līdzeklis pret ādas novecošanos. Gļotas arī ādu lieliski barojot un mīkstinot.

Dienvidaustrumāzija ir viens no populārākajiem SPA tūrisma galamērķiem.

«AP» fotogrāfi paviesojās kādā salonā Taizemes ziemeļos, kur tiek piedāvāta gliemežu sejas procedūra.
Viens šāds gliemežu seanss ilgst vidēji 45 minūtes - uz klienta sejas tiek novietoti seši gliemji, un tiem dota brīva vaļa pārvietoties. Gliemežiem īpaši pie sirds ejot kāpelēšana pa cilvēku deguniem.

Klienti stāsta, ka procedūras laikā izjūtas neesot nepatīkamas. Gliemju rāpošana radot vēsuma un mitrināšanas sajūtu.

Izrādās, SPA izmantotie gliemji esot tie paši, kurus galdā iecienījuši likt francūži. Un arī Taizemē gliemežu audzētāji neslēpj, ka daļa gliemežu nonāk SPA, kamēr citi - vēderā.

Cenas par gliemežu sejas procedūru ir dažādas. Sākot no pārdesmit ASV dolāriem līdz pat 200 ASV dolāriem prestižajā Tokijas «Ci:z.Labo», kur gliemežu terapija debitēja jau 2013. gadā.

Līdzīgi pakalpojumi tagad tiek piedāvāti arī salonos Ķīnā, Londonā un citviet pasaulē.

Jomas zinātāji skaidro, ka gliemežu izmantošanai skaistumkopšanā esot sena vēsture - piemēram, senajā Grieķijā viens no to piekritējiem esot bijis Hipokrāts, kurš sasmalcinātus gliemežus mēdzis sajaukt ar ieskābušu pienu, lai ārstētu ādas pietūkumus un citas problēmas.

Reklāmās tiek apgalvots, ka gliemeži stresa situācijās izdala īpašu fluīdu, kuram ir sevišķi barojošas un antioksidanta īpašības, tomēr daži dermatologi norāda, ka ir gaužām nepietiekami zinātniski pētījumi par to, kas notiek, kad šīs vielas nonāk uz ādas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu