Lukašenko: Baltkrievija nav «krievu pasaules» daļa

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltkrievija nav «krievu pasaules» daļa, ceturtdien paziņoja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.

«Ir atsevišķi gudrinieki, kuri vēsta, ka Baltkrievija, kā viņi saka, ir krievu pasaules daļa un teju vai Krievija.

Aizmirstiet. Baltkrievija ir suverēna un neatkarīga valsts.

Mēs ikvienu, kurš domā, ka tādas valsts nav bijis, piespiedīsim cienīt mūsu suverenitāti un neatkarību. Nav bijis, taču tagad ir, un ar to ir jārēķinās,» pavēstīja Lukašenko.

Runājot par situāciju Ukrainā, viņš aicināja pielikt maksimālas pūles pie karadarbības pārtraukšanas.

«Vienīgais, ko es gribētu, lai Eiropa, kuru satrauc šī krīze, un ASV, un Krievija, kura ir ļoti iesaistīta šajā krīzē, un Baltkrievija - jo pastāv briesmas par šo notikumu pārmešanos uz Krievijas un Baltkrievijas teritoriju - izdarītu maksimālo šī kara pārtraukšanā,» sacīja Lukašenko.

Viņš norādīja, ka Baltkrievijas nostāja Ukrainas jautājumā ir veicinājusi ASV un Eiropas Savienības attieksmes uzlabošanos pret viņa valsti, taču pavēstīja, ka «ne pārāk uzticas Rietumu partneriem».

«Šodien Rietumiem ir izdevīga tāda Baltkrievijas pozīcija. Mēs to dzirdam, taču ne vairāk. Turklāt es esmu pragmatiķis un lieliski saprotu - nekādas lielas pārbīdes Eiropas, Amerikas un Baltkrievijas attiecībās nebūs, kamēr nebūs notikušas prezidenta vēlēšanas. Es pret to normāli attiecos,» sacīja Lukašenko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu