Mogerīni: ES izmantos maksimālu spiedienu, lai apturētu vardarbību Ukrainā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas Savienība izmantos maksimālu spiedienu, lai apturētu vardarbību Ukrainas austrumos, ceturtdien pirms ārkārtas Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes, žurnālistiem sacīja ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni.

Viņa norādīja, ka pēc nepieņemamā uzbrukuma Ukrainas pilsētai Mariupolei ir sasaukta ārkārtas ES Ārlietu padome. «Šajās dienās mēs esam pārrunājuši situāciju gan ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko, gan ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu,» sacīja ES augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos.

«Ar ministriem mēs pieņemsim lēmumus. Kā vienmēr, es strādāšu, lai saglabātu mūsu vienotību un izmantotu maksimālu spiedienu, lai apturētu vardarbību [Ukrainas austrumos],» uzsvēra Mogerīni.

Briselē ceturtdien notiek ES Ārlietu padomes ārkārtas sanāksme, kas tiek sasaukta saistībā ar Ukrainas separātisko grupējumu veiktajiem bruņotajiem uzbrukumiem Mariupolē un citur Ukrainas austrumos.

Latvija jau 24. janvārī aktīvi aicināja iespējami drīz sasaukt ES ārkārtas Ārlietu padomi. Ārlietu padome skatīs arī jautājumu par Eiropas Savienības attiecībām ar Krieviju, ņemot vērā atbalstu, ko Krievija turpina sniegt separātistiem Ukrainas austrumos. Latviju Ārlietu padomē pārstāv Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs lūdzis augsto pārstāvi darba kārtībā iekļaut jautājumu par cīņu ar Krievijas propagandu. Ministrs piedāvājis apsvērt iespēju pieņemt lēmumu par ES līmeņa komunikācijas komandas izveidi un uzdevumu Eiropas Komisijai izstrādāt stratēģiju līdzsvarotai mediju vides nodrošināšanai ES, kā arī tās kaimiņu reģionos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu