ASV brīdina Krieviju par jaunām sankcijām

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV ceturtdien atzinīgi novērtējušas Eiropas Savienības (ES) lēmumu paplašināt pret Krieviju vērstās sankcijas, un brīdinājušas Maskavu, ka arī Vašingtona gatavo jaunas sankcijas.

Valsts departamenta pārstāve Džena Psaki norādīja, ka ES vienošanās par sankciju paplašināšanu ir tikai apliecinājums tam, ka Krievijas finansēto un apbruņoto teroristu bandu rīcība pēdējo nedēļu laikā Ukrainas austrumos ir «pilnīgi nepieņemama» un ka tai būs sekas.

Viņa piebilda, ka lēmums, kuru ES dalībvalstu ārlietu ministri ceturtdien pieņēma Briselē, ir tikai sākums un ka tas ir «pozitīvs solis» plašākā Rietumu reakcijā.

Psaki gan nenosauca konkrētu termiņu, kad varētu stāties spēkā jaunā ASV sankciju kārta, kā arī neminēja to iespējamos mērķus.

«Reizēm mēs pievienojam vārdus, reizēm mēs pievienojam [ekonomikas] sektorus vai uzņēmumus, un to pašu dara ES,» norādīja Valsts departamenta pārstāve. «Mēs apsvērsim citus [pasākumus], ko varētu pievienot.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu