Krievijas TV draud ar «atbildes triecienu» Baltijai un Polijai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas TV kanālā «Rossija 1» ceturtdienas vakarā pārraidīts kārtējais sižets par ASV ambiciozajiem militāro tēriņu plāniem 2015. gadam. Tiek uzsvērts, ka Baltijā un Polijā Krievijas pierobežā intensīvi tiek koncentrēti milzīgi militārie spēki, un sižeta izskaņā izskan viedoklis, ka Krievijai nāksies dot «atbildes triecienu» Baltijai un Polijai.

Tiek uzsvērts, ka bruņojumu un karavīru skaitu Baltijā un Polijā plānots arvien palielināt. Krievijas amatpersonas sižetā pieturas pie viedokļa, ka šāda rīcība ir klajā pretrunā militārajiem līgumiem par bruņojuma nekoncentrēšanu Krievijas pierobežā, bijušo PSRS republiku teritorijā; militāro spēku pieplūdumu maskējot kā dažāda veida militārās mācības.

Dažādi eksperti izsakās, cik ātri NATO patruļu lidmašīnas var nonākt dažādās Krievijas pilsētās, pie tam tās varot pat pārvietot atombumbas, tā ka tie esot tieši draudi Krievijai.

Vēl vairāk, Krievijas TV izskan apgalvojums, ka ASV un NATO spēki maskējas par Ukrainas armijas pārstāvjiem, iesaistoties konfliktā Ukrainā. Tādējādi ASV un NATO esot viena no konfliktā Ukrainā iesaistītajām pusēm.

«Militārās noliktavas Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Polijā tiek pildītas ar moderniem ieročiem nākotnes karam,» izskan sižetā.

Tas viss esot NATO, ASV un Briseles militārās stratēģijas lēmums, un Baltija un Polija tādējādi var kļūt par frontes līniju, pa kuru «Krievija būs spiesta dot atbildes triecienu», «Rossija 1» sižeta izskaņā secina žurnālists.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu