Mits Romnijs nekandidēs 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baraka Obamas konkurents no republikāņu partijas iepriekšējās ASV prezidenta vēlēšanās Mits Romnijs piektdien paziņoja, ka nekandidēs 2016.gada vēlēšanās.

«Krietni padomājot par vēl vienu kandidēšanu, es esmu nolēmis, ka vislabāk būtu dot iespēju citiem līderiem partijā kļūt par mūsu nākamo kandidātu,» pavēstīja Romnijs. «Es ticu, ka viens no mūsu nākamās republikāņu līderu paaudzes būs labāk spējīgs sakaut demokrātu kandidātu.»

Pēdējās trīs nedēļas tika aktīvi spriests par iespējamo Romnija trešo kandidēšanu uz ASV prezidenta amatu, kad viņš ziedotāju pasākumā Ņujorkā pavēstīja, ka ir nopietni ieinteresēts Baltajā namā.

Republikāņu partijā vēl nav izkristalizējies iespējamais kandidāts uz prezidenta amatu, taču kā ticamākais kandidāts no demokrātu partijas tiek minēta bijusī pirmā lēdija un valsts sekretāre Hilarija Klintone.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu