Beļģijā aiztur četrus cilvēkus par līdzdalību teroristu grupējumā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beļģijā piektdien aizturēti četri cilvēki reidos, kas bija vērsti pret džihādistu rekrūtēšanas grupām, un viņi apsūdzēti par «līdzdalību teroristu grupas aktivitātēs», paziņoja federālā prokuratūra.

Četri apsūdzētie tika aizturēti reidos visā valstī, kuros piedalījās ap 170 policistu. Viņi atrodas apcietinājumā pēc ierašanās pie izmeklēšanas tiesneša, informēja prokuratūra.

Aizturēto identitāte netiek atklāta.

Reidi notika 22 vietās, galvenokārt Beļģijas austrumos esošajā Limburgas provincē netālu no Nīderlandes robežas. Reidos ieroči netika izmantoti.

«Šī lieta skar cilvēkus, kas vēlas doties uz Sīriju un tur cīnīties,» norādīja prokuratūra.

Prokuratūra informēja, ka piektdien notikusī operācija nav saistīta ar 15.janvāra apšaudi starp policiju un džihādistiem Vervjē pilsētā, kurā tika nošauti divi bruņoti islāmistu kaujinieki.

Dienu pēc apšaudes Vervjē Francijā tika aizturēti divi Beļģijas pilsoņi, un viens, no viņiem piektdien nodots Beļģijas varas iestādēm, vēstīja ziņu aģentūra «Belga».

Vīrietis, kas tiek identificēts kā 32 gadus vecais Izmaels el Abodi, arī tiek apsūdzēts par dalību teroristu grupējuma darbībā un apcietināts, «Belga» vēstīja, atsaucoties uz prokuratūras sniegto informāciju.

Viņa jaunākais brālis, kuru Francijā aizturēja kopā ar viņu, tiesā ir apstrīdējis izdošanu Beļģijai.

Beļģijā koš 15.janvāra ir trauksme pēc tam, kad tika atklāts, ka teroristu šūniņa plānoja uzbrukumus policijai ielās un policijas iecirkņos.

Grupējuma līderis beļģu džihādists Abdelhamids Abbauds, kurš, kā tiek uzskatīts, ir cīnījies grupējuma «Islāma valsts» rindās Sīrijā, joprojām bēguļo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu