Igaunija plāno investēt € 40 miljonus NATO apstākļu uzlabošanai valstī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijas valdība tuvāko nedēļu laikā prezentēs ierosinājumu investēt vairāk nekā 40 miljonus eiro Igaunijā izvietoto NATO sabiedroto karavīru sadzīves un tehnisko apstākļu uzlabošanai, sestdien vēstīja laikraksts «Postimees».

Laikraksts norādīja, ka plānotā programma tiek izstrādāta četriem gadiem un ir sadalīta četros posmos. Pirmā posma laikā militārajā pilsētiņā Tapā Rietumviru apriņķī plānots uzbūvēt kazarmu 400 cilvēkiem un angārus tehnikai.

«Pašlaik sabiedroto spēku personāls ir izkliedēts militārajā pilsētiņā. Tas ir pagaidu risinājums, kas nenodrošina labus apstākļus nedz karavīriem, nedz militārajai tehnikai,» intervijā «Postimees» paskaidrojis Igaunijas aizsardzības ministrs Svens Miksers.

Otrajā investīciju posmā tiks ierosināta Igaunijas Aizsardzības spēku centrālā poligona infrastruktūras attīstība, bet trešajā plānots aprīkot dažādos Igaunijas reģionos NATO sabiedroto spēku izvietošanas vietas un mobilizācijas depo.

Ceturtajā investīciju posmā tiek ierosināts Tallinā uzbūvēt NATO ātrās reaģēšanas spēku apakšvienības štāba ēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu