Vairāki tūkstoši protestētāju iziet Honkongas ielās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tūkstošiem demokrātijas atbalstītāju svētdien izgāja Honkongas ielās pirmo reizi, kopš masu demonstrācijām pirms vairāk nekā diviem mēnešiem.

Organizatori ir paziņojuši, ka mītiņā piedalīsies 50 000 cilvēku. Aģentūras AFP aplēses liecina, ka līdz pusdienlaikam mītiņam ir pievienojušies vairāki tūkstoši cilvēku.

Mītiņa dalībnieki pieprasīja «vispārējās vēlēšanu tiesības».

Policija brīdināja, ka protestētāji varētu atkal ieņemt pilsētas galvenās ielas, lai arī līdz šim neviena protestētāju grupa nav paziņojusi par šādu nodomu.

Mītiņš sākās miermīlīgi, daudziem tā dalībniekiem nesot līdzi kampaņas simbolu - dzeltenus lietussargus.

«Mēs vienkārši vēlamies paust savu neapmierinātību ar Honkongas valdību,» sacīja protestētājs Ronijs Čans.

«Mēs saprotam, ka neko daudz izdarīt nevaram, bet, ja mēs neizteiksim savas prasības, nekas nemainīsies,» viņš piebilda.

Honkongas valdība ir aicinājusi sabiedrību atbalstīt Pekinas vēlēšanu reformas plānus.

Jau ziņots, ka Ķīnas īpašajā administratīvajā rajonā Honkongā no septembra līdz decembrim notika protesti, kuru dalībnieki pieprasīja pilnīgu demokrātiju un brīvas Honkongas administrācijas vadītāja vēlēšanas. Protestu gaitā tiem pievienojās vairāk nekā 20 Honkongas Likumdošanas padomes (parlamenta) deputāti un citas ievērojamas personas, tostarp mediju magnāts Džimijs Lajs.

Ķīna ir paziņojusi, ka atļaus Honkongas vadītāja vēlēšanas 2017.gadā, bet Pekinai uzticama komiteja pārbaudīs šo vēlēšanu kandidātus, ļaujot Honkongas vēlētājiem izvēlēties starp diviem vai trim kandidātiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu