Lielbritānijas mošejas sarīkojušas atvērto durvju dienu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cerībā vairot izpratni un toleranci, Lielbritānijā aptuveni 20 mošejas svētdien atvērušas savas durvis plašākai sabiedrībai.

Iniciatīvu organizē Lielbritānijas Musulmaņu padome, kas apvieno 500 musulmaņu organizācijas.

Apmeklētāji mošejās tiks cienāti ar tēju un kūkām un varēs saņemt atbildes uz interesējošajiem jautājumiem par islāmu, norādīja padome.

Tostarp, apmeklētājus gaidīs arī Finsberijas parka mošeja Londonas ziemeļos, kurā reiz par imamu strādāja bēdīgi slavenais iIslāmistu ekstrēmists un sludinātājs Abu Hamza.

ASV tiesa janvārī piesprieda Hamzam mūža ieslodzījumu par cilvēku nolaupīšanu un vēl desmit ar terorismu saistītu apsūdzību.

Mošejas vadība kopš Hamzas laikiem ir nomainīta, bet pēc traģiskajiem Parīzes teroraktiem tā saņēma vairākas draudu vēstules un e-pastus.

Lielbritānijas valdība pēc teroraktiem nosūtīja vēstuli britu musulmaņu līderiem, kurā aicināja viņus izteikties par identitāti un apliecināt, «ko nozīmē būt britu musulmanim».

Taču vēstule izpelnījās musulmaņu līderu kritiku. Viņi asi noraidīja pieņēmumu, ka «musulmaņi un islāms savā būtībā ir nošķirti no britu sabiedrības».

Vaicāt, «kā islāma ticība var būt daļa no britu sabiedrības», ir aplami, norādīja Lielbritānijas Musulmaņu padome.

Organizācija arī atgādināja, ka tā bez aplinkiem nosodījusi Parīzē notikušos teroraktus, uzsverot, ka «nekas nav amorālāks, aizskarošāks un aizvainojošāks mūsu mīļotajam Pravietim kā šādas cietsirdīgas slepkavības».

Saskaņā ar 2011.gada tautas skaitīšanas datiem 5% Anglijas un Velsas iedzīvotāju ir musulmaņi, un Lielbritānijā darbojas aptuveni 1700 mošejas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu