Austrumukrainā turpinās kaujas par Debaļcevu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas austrumos turpinās kaujas par stratēģiski svarīgo transporta mezglu Debaļcevu, kur notiek intensīva artilērijas apšaude.

Ukrainas armijas kontrolē esošā pilsēta atrodas starp prokremlisko kaujinieku bastioniem Doņecku un Luhansku un kaujinieki vēlas tur ielenkt ukraiņu karavīrus.

Ziņu aģentūra AFP vēstīja, ka tā tās komanda Debaļcevē iekļuvusi apšaudē. Vienam transporta līdzekli sašauti logi un divi cilvēki guvuši vieglus ievainojumus.

Amatpersonas norādīja, ka civiliedzīvotāji tiek evakuēti no pilsētas pa vienīgo izbraucamo ceļu, kas saista Debaļcevu ar Ukrainas armijas kontrolēto teritoriju. Tikmēr palicējiem apstākļi kļūst arvien smagāki.

«Cilvēki bēg, jo apšaude notiek bez apstājas. Pilsētā nav ūdens, elektrības un apkures,» AFP atklāja kāds vietējais policists.

Ukrainas armijas pārstāvis Kijevā apstiprināja ka ap Debaļcevu notiek nemitīgas kaujas, bet solīja, ka valdības spēki neļaus kaujiniekiem sagrāb pēdējo ceļu, kas ved uz pilsētu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu