Ukrainas spēki atņēmuši separātistiem Krievijas kājnieku ugunsmetējus «Šmeļ»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas armija kaujas sadursmē ar prokrievisko separātistu kaujiniekiem pie Doņeckas apgabala Šahtjorskas apgabala Redkodubas ciemata ir viņiem atņēmusi vairākus Krievijas reaktīvos kājnieku ugunsmetējus «Šmeļ», svētdien paziņoja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

«Šādu bruņojumu izmanto tikai Krievijas Federācijas Bruņotie spēki … Saskaņā ar marķējumu šis ugunsmetējs ir izgatavots 2000.gadā,» sacīja viens no Ukrainas karavīriem, kas sestdien piedalījās šajā kaujā.

Aizsardzības ministrija citēja Ukrainas karavīra teikto, ka

Ukrainas spēku apakšvienības gandrīz vai katrā kaujā iegūst trofejas, kuras ražojusi Krievijas aizsardzības rūpniecība.

«Tie ir gan strēlnieku ieroči, gan specifisks aprīkojums, pat tanki un kaujas mašīnas.

Tas viss ir vēl viens pierādījums Krievijas pēdām bruņotā konflikta eskalācijā Ukrainas austrumos,»

uzsvēra Aizsardzības ministrija.

Ukrainas mediji pirms tam ziņoja, ka pie Redkodubas ciemata Debaļcevas pilsētas tuvumā Ukrainas karavīri nokļuvuši kaujinieku ielenkumā un lūguši papildspēkus. Savukārt pretterorisma operācijas preses centrs informēja, ka šī ciemata apkārtnē ir sarežģīta situācija, tomēr «visi uzbrukumi ir veiksmīgi atsisti un Ukrainas artilērija nodarījusi pretiniekam būtiskus zaudējumus».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu