Kremļa vēstnesis Vešņakovs: Krievijai neviens neatņems uzvaru pār nacistisko Vāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Agresorvalsts Krievijas vēstnieks Latvijā atkal izcēlies ar Kremlim raksturīgu retoriku: Ņemot vērā «mēģinājumus pārrakstīt vēsturi», tajā uzvaru Otrajā pasaules karā nepiedēvējot Krievijai, Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs šodien preses konferencē paziņoja, ka Krievijai, kā arī citām «antihitleriskās koalīcijas valstīm» neviens nekad neatņems uzvaru pār nacistisko Vāciju.

Vēstnieks piekodināja, ka gadījumā, ja kāds mēģinās Krievijai atņemt tās uzvaru, tas tiks pakļauts «mūsu informatīvajiem uzbrukumiem».

Vešņakovs žurnālistiem uzsvēra, ka patlaban svarīgi ir teikt patiesību - gan par to, kas tagad notiek politikā un diplomātijā, gan arī to, kas noticis vēsturē. Viņš skaidroja, ka vēstures sagrozīšana notiek «ar dziļu politisko tēmējumu», katrā konkrētā jautājumā mainot akcentus. Vešņakovs uzskata, ka šāda vēstures pārrakstīšana ir provokācija un Krievija «nevar to paciest».

«Ņemot vērā to, ka esam iegājuši uzvaras jubilejas gadā, mums daudz kas ir jāatgādina, kas patiešām notika tajā šausmīgajā karā un kas galu galā ir uzvarējis,» secināja vēstnieks. Tāpat būtu jāatgādina: ja būtu citu politisko spēku uzvara, «tad nebūtu nekādas neatkarīgas Latvijas, Eiropas Savienības.

Būtu citas zemes ar nosaukumu, piemēram, «Ostland». Vai aizmirsāt? Mēs atgādināsim! Turklāt ir iemesls!» sacīja Vešņakovs.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu