Saūda Arābijas vēsturnieks: Rietumu sievietēm ļauts braukt ar auto, jo viņām nerūp izvarošana

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saūda Arābijā jau gadiem ilgi notiek cīņa pret aizliegumu sievietēm sēsties pie auto stūres. Kamēr daļa sieviešu riskē ar arestu, šo aizliegumu pārkāpjot, kāds vēsturnieks Saūda Arābijas TV pauž skandalozu apgalvojumu, ka Rietumos sievietēm esot ļauts vadīt auto, jo viņām nerūpot fakts, ka kāds viņas ceļa malā var izvarot, raksta «Daily Mail».

Vēsturnieks Salehs al Sadons televīzijas tiešraidē iesaistījās diskusijā par aizliegumu sievietēm vadīt auto, uzskaitot iemeslus, kāpēc šāds aizliegums valstī ir nepieciešams. Viens no viņa minētajiem iemesliem - sieviešu drošība. Rietumos, kur sievietēm ļauts būt par šoferēm, dāmām gluži vienkārši nerūpot iespēja, ka viņas kāds ceļa malā izvaros. Saūda Arābijā tā neesot.

Viņa intervētāja bija sieviete, kura nekavējās paust savas pamatotās šaubas par šādu apgalvojumu patiesumu.

Tomēr vēsturnieks turpināja, norādot, ka iespējamais risinājums esot no ārvalstīm ievest sievietes šoferes, kuras tad varētu vadāt Saūda Arābijas sievietes viņu dienas gaitās.

Saūda Arābija ir vienīgā valsts pasaulē, kur noteikts aizliegums sievietēm vadīt automašīnu. Daudzas sievietes šo aizliegumu ignorē, riskējot ar arestu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu