Irānas ģenerālis: «Islāma valsts» ir «tuvu savam galam»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas un Irākas džihādistu grupējums «Islāma valsts» ir «tuvu savas dzīves galam», paziņojis ietekmīgais Irānas ģenerālis Kasems Suleimani.

Irānas ārzemju operāciju vienības «Quds» komandieris Suleimani, kurš vēl nesen sabiedrībā bija manāms reti, tagad kļuvis par galveno publisko seju Irānas atbalstam Irākai un Sīrijai to cīņā pret džihādistiem.

Sociālajos medijos bieži parādās fotogrāfijas, kurās viņš redzams kaujas apvidos Irākā kopā ar valdības spēku karavīriem, arī ar kurdu karotājiem un šiītu zemessargiem.

«Ņemot vērā «Islāma valsts» un citu teroristu organizāciju smagās sakāves Irākā un Sīrijā, mēs esam pārliecināti, ka šie grupējumi ir tuvu savas dzīves galam,» Suleimani teikto citē ziņu aģentūra «Fras».

Šos spriedumus viņš izteicis trešdien savā dzimtajā Kermanas provincē sarīkojumā par godu Irānas islāma revolūcijas 35.gadadienai.

Viņš arī norādīja, ka Teherānas ietekme reģionā pieaug.

«Šodien mēs redzam zīmes tam, kā islāma revolūcija tiek eksportēta visā reģionā - no Bahreinas līdz Irākai un no Sīrijas līdz Jemenai un Ziemeļāfrikai,» viņš sacīja.

«Augstprātīgie un cionisti ir atzinuši pat vairāk nekā agrāk paši savu vājumu un Islāma Republikas spēku pēc vairāku savu sakāvju virknes,» norādīja ģenerālis.

Irānas amatpersonas par augstprātīgajiem bieži dēvē ASV un rietumvalstis, bet cionistiem - Izraēlu.

«Islāma valsts» ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, pasludinājusi tur «kalifātu» un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Dažas stundas pēc tam, kad «Islāma valsts» pērn bija ieņēmusi Irākas otro lielāko pilsētu Mosulu, ģenerālis Suleimani esot ieradies Bagdādē un vadījis pretuzbrukumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu