Vatikānā bezpajumtnieki varēs apmeklēt frizieri un dušas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākot ar šo nedēļu, Vatikāna Svētā Pētera laukumā katru pirmdienu bezpajumtnieki varēs bez maksas saņemt friziera un bārddziņa pakalpojumus. Īpašās telpās ierīkotas arī trīs dušas, ziņo «Latvijas Radio».

Par šiem plāniem Vatikāns paziņoja jau rudenī. Pāvests Francisks kā vienu no sava pontifikāta prioritātēm izvirzījis rūpes par nabadzīgajiem. Ideja par frizieriem un dušām radusies bīskapam, kad kāds bezpajumtnieks Romā savas smakas dēļ nevēlējās pieņemt viņa uzaicinājumu uz vakariņām.

Friziera un bārddziņa pakalpojumi būs pieejami pirmdienās laikā no deviņiem rītā līdz trijiem pēcpusdienā, saskaņā ar Vatikāna radio ziņoto. Itālijā pirmdienas skaistumkopšanas salonos ierasti ir brīvdienas, un Romā gatavību brīvprātīgi iesaistīties šajā akcijā izteikuši gan frizieri, gan kādas frizieru skolas pēdējā gada studenti.

Savukārt dušas būšot pieejamas katru dienu, izņemot trešdienas, kad pāvestam ir vispārējās audiences, un dienās, kad Svētā Pētera bazilikā vai laukumā notiek svinības.

Ideja par bezmaksas dušām un frizieriem radusies pāvesta pārstāvim arhibīskapam Konrādam Krajevskim. Itāļu laikrakstam «La Stampa» viņš novembrī stāstīja, ka kādu dienu, ejot mājās no grēksūdzes, sastapis bezpajumtnieku vārdā Franko. Uzzinot, ka Franko todien paliek 50 gadu, bīskaps viņu ielūdzis uz vakariņām. Bet vīrietis uzstājis, ka viņu nelaidīs restorānā smakas dēļ.

Krajevskis norādīja, ka bezpajumtnieku tik un tā aizvedis uz vakariņām. Pie galda Franko bīskapam pastāstījis, ka Romā vienmēr var atrast, ko paēst, bet trūkst vietu, kur nomazgāties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu