Krievijas pilsoņa vadīta banda gatavojusi teroraktu Ukrainā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas Drošības dienesta (UDD) darbinieki ir aizturējuši Krievijas pilsoņa vadītu zagļu grupu, kas izmantojusi sazagtos naudas līdzekļus teroraktu gatavošanai Harkovas apgabalā, trešdien paziņoja UDD preses centrs.

Grupa, kurā bija viens Krievijas un divi Ukrainas pilsoņi, tika aizturēta Harkovas apgabala Kupjanskas pilsētā.

«Ir noskaidrots, ka 25 gadus vecais Krievijas pilsonis organizējis Kupjanskā noziedzīgu grupu no vietējo kriminālo aprindu pārstāvjiem. Krievijas pilsonis uzturēja sakarus ar tā sauktās Doņeckas tautas republikas teroristiem, pēc kuru norādījuma grupa vervēja kriminālistu vidū algotņus nelikumīgiem militarizētiem formējumiem, iegādājās lielu daudzumu ieroču diversiju un teroraktu veikšanai transporta un rūpniecības objektos, par kuriem tā vāca informāciju,» teikts UDD preses centra paziņojumā.

Naudas līdzekļus šiem mērķiem grupa ieguva, zogot cilvēku personīgās mantas no automašīnām, kuras tā atmūķēja ar īpašiem tehniskiem līdzekļiem, ko grupas organizators bija atvedis no Krievijas uz Ukrainu.

Veicot kratīšanu Krievijas pilsoņa pagaidu dzīvesvietā, tika atrasti granātmetēji RPG-22 un RPG-26, Kalašņikova automāti, Makarova pistole ar klusinātāju, liels daudzums patronu, granātas F-1 un RGD-5, kastetes, separātistu pašpasludināto republiku karogi un emblēmas.

Tika konfiscēti arī lietiskie pierādījumi par daudzām zādzībām - svešu automobiļu reģistrācijas dokumenti, to īpašnieku personīgie dokumenti, planšetdatori un klēpjdatori, un īpaši tehniskie līdzekļi slepenai informācijas iegūšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu