Krievijas propagandas kanāls meklē darbiniekus Igaunijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Krievijas propagandas kanāls «Sputnik» sācis meklēt darbiniekus Igaunijā, trešdien vēsta igauņu nacionālā raidsabiedrība ERR.

Krievijas nacionālā multimediju aģentūra «Sputnik», kas sāka darboties pagājušajā gadā, šogad plāno sākt interneta televīzijas un radiostacijas pārraides 34 valstīs 30 valodās, tostarp Igaunijā.

ERR vēsta, ka «Sputnik» nosūtījis vēstules laikraksta «Postimees» un portāla «Delfi» krievu redakcijām, meklējot potenciālos darbiniekus.

Vēstulē, ko saņēmis kāds «Postimees» žurnālists, teikts, ka «Sputnik» plāno atvērt pārstāvniecību Igaunijā un tagad pēta, ar kādiem žurnālistiem šeit varētu sadarboties. Vēstulē žurnālistam bija izteikts konkrēts darba piedāvājums.

«Postimees» krievu redakcijas vadītāja norādīja, ka viņi nav ieinteresēti sadarboties ar Krievijas propagandas kanālu.

Arī «Delfi» redaktore Jūlija Rodina saņēma vēstuli no «Sputnik» ar aicinājumu palīdzēt atrast potenciālos sadarbības partnerus.

Viņa piebilda, ka vēstule nesaturēja konkrētus darba piedāvājumus.

«Sputnik» preses dienests telekanālam ETV apstiprināja, ka kanāls pašlaik pēta veidus, kā organizēt darbu Baltijas valstīs, bet uzsvēra, ka vēl ir pāragri runāt par kādiem termiņiem vai citām detaļām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu