Liebritānijas aizsardzības ministrs brīdina par Krievijas draudiem Baltijas valstīm

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija var lietot taktiku, kuru tā izmantojusi Ukrainas destabilizācijai, pret Baltijas valstīm, brīdina Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Falons savos izteikumos britu laikrakstiem.

Falons paziņoja, ka NATO ir jābūt gatavai Krievijas agresijai jebkādā formā, un

brīdināja par «reālām un pastāvošām briesmām» Baltijas valstīm, kas ir NATO un eiro zonas dalībvalstis.

«NATO ir jābūt gatavai jebkādai agresijai no Krievijas, jebkādā formā. NATO gatavojas tam,» Falons trešdien sacīja žurnālistiem, kas viņu pavadīja braucienā uz Sjerraleoni.

Ukraina un Rietumvalstis apsūdz Krieviju Ukrainas prokrievisko kaujinieku apbruņošanā un tūkstošiem karavīru nosūtīšanā uz Ukrainu, bet Krievijas prezidents Vladimirs Putins noliedz šīs apsūdzības.

«Es esmu satraukts par Putinu. Es esmu satraukts par viņa spiedienu uz Baltijas valstīm, par to, kā viņš pārbauda NATO,»

Falona teikto citē laikraksts «The Times».

Falons savos izteikumos, par kuriem ziņoja arī laikraksts «Daily Telegraph», nosauca par «ļoti reālām un pastāvošām briesmām» iespējamību, ka Krievija varētu atkārtot Baltijas valstīs aizklātās karadarbības metodes, kuras tā izmanto Ukrainā.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons, trešdien raksturojot situāciju Ukrainā, sacīja, ka «viena valsts faktiski apstrīd citas valsts teritoriālo integritāti».

«Šie Krievijas atbalstītie nemiernieki Ukrainas austrumos lieto Krievijas raķešmetējus, Krievijas tankus, Krievijas artilēriju; šo aprīkojumu nevar nopirkt «eBay» .. tas ir no Krievijas,» sacīja Kamerons.

«Tāpēc mums jābūt ļoti stingriem un stipriem sankciju ziņā un jāpasaka Vladimiram Putinam: «Tas, ko jūs darāt, ir nepieņemams un būs ar ekonomiskām un finansiālām sekām uz daudziem gadiem, ja jūs neatturēsieties no savas uzvedības»,» teica Kamerons.

Falons sacīja, ka pašreizējā situācija nav jauns Aukstais karš, jo tas jau ir «diezgan silts».

Falons arī pieminēja Krievijas bumbvedēju pārtveršanu Lielbritānijas gaisa telpas tuvumā un Krievijas īstenotu Igaunijas policista aizturēšanu, kas palielinājusi saspīlējumu starp Maskavu un Tallinu.

«Pāri Ukrainas robežai brauc tanki un bruņojums, Igaunijas robežsargs ir sagūstīts un vēl nav atgriezies,» sacīja Falons.

«Kad virs Lamanša lido [Krievijas] iznīcinātāji, kad Ziemeļjūrā ir [Krievijas] zemūdenes, man izskatās, ka tas (Aukstais karš) kļūst siltāks,» teica Falons.

Aizsardzības ministrijas preses sekretāre apstiprināja ziņu aģentūrai AFP, ka Falons ir runājis ar žurnālistiem, bet neapstiprināja viņa teikto laikrakstu citētajā formā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu