Venecuēlas galvaspilsētas mēru aiztur par apvērsuma plānošanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venecuēlas izlūkdienesta aģenti ceturtdien aizturēja galvaspilsētas Karakasas mēru, un prezidents Nikolass Maduro apgalvoja, ka aizturēšana saistīta ar ASV finansēta un vadīta valsts apvērsuma plānošanu.

Vašingtona nekavējoties noraidīja šos apgalvojumus kā «nepamatotus un aplamus» un paziņoja, ka Maduro ar tiem mēģina vainot ASV vai citas valstis Venecuēlas problēmās. Venecuēlai draud ekonomikas sabrukums, par ko jau liecina svarīgāko preču kritisks trūkums, un valstī pieaug noziedzība.

Karakasas mērs un opozīcijas veterāns Antonio Ledesma tika aizturēts apmēram gadu pēc opozīcijas līdera Leopoldo Lopesa aizturēšanas, kura notika protestu laikā pret Maduro.

59 gadus vecais Ledesma ceturtdienas pēcpusdienā paziņoja mikroblogu vietne «Twitter», ka valdības policija dodas uz viņa biroju, lai viņu aizturētu. Izlūkdienesta aģenti atbrauca ar bruņuautomašīnām un šāva gaisā, lai izklīdinātu pūli.

Neilgi pēc tam vietnē «Twitter» par Ledesmas aizturēšanu paziņoja viņa sieva Mitsija Kaprilesa.

Ledesma 2009.gadā tika ievēlēts par Karakasas mēru un vēlreiz uzvarēja mēra vēlēšanās 2013.gadā. Maduro valdība ir mēģinājusi ierobežot viņa pilnvaras.

Maduro dēvē Ledesmu par Vampīru un ir apsūdzējis viņu pērn notikušo protestu pret valdību organizēšanā, kuros gāja bojā 43 cilvēki.

Maduro apgalvoja, ka Ledesma ir saistīts ar apvērsumu, kuru pret prezidentu ar ASV palīdzību plānojušas militārās aviācijas amatpersonas.

Maduro tāpat kā iepriekšējais prezidents Ugo Čavess bieži nāk klajā ar paziņojumiem par apvērsuma mēģinājumiem un vaino tajos labējos spēkus, ASV un kaimiņvalsti Kolumbiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu