Krievijas opozicionāram Navaļnijam 15 diennakšu arests par skrejlapu dalīšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas Presņas rajona tiesa ceturtdienas vakarā piesprieda Krievijas opozīcijas aktīvistam Aleksejam Navaļnijam 15 diennakšu administratīvo arestu par skrejlapu dalīšanu Maskavas metro.

Navaļnijs tika atzīts par vainīgu lietā par sapulču, mītiņu, demonstrāciju un gājienu rīkošanas kārtības atkārtotu pārkāpumu.

Navaļnija pārstāvji paziņoja, ka tiesas lēmums par administratīvo arestu tiks pārsūdzēts.

Navaļnijs ceturtdien tika piespiedu kārtā atvests uz tiesu, kas izskatīja lietu par administratīvo pārkāpumu, kuru viņš izdarījis 15.februārī, kopā ar saviem līdzgaitniekiem Maskavas metro dalot aģitācijas materiālus par opozīcijas gājienu «Pavasaris» («Vesna»).

Tiesas sēdes laikā tika noraidīta Navaļnija prasība izslēgt no lietas materiāliem protokolu, kurā esot nepatiesi raksturots notikušais.

Navaļnijs paziņoja, ka viņš svētdien pēc aizturēšanas metro tika noturēts astoņas stundas policijas iecirknī, līdz viņu atbrīvoja. Opozicionārs sacīja, ka viņam neesot sastādīts nekāds protokols par administratīvu pārkāpumu.

«Es vienkārši informēju pilsoņus par pasākumu. Tas viss tiek darīts tāpēc, lai es nevarētu piedalīties gājienā. Tikko [ir ieplānota] politiska akcija, man pakaļ sāk skraidīt policija,» sacīja Navaļnijs.

Par sapulču, mītiņu, demonstrāciju un gājienu rīkošanas kārtības atkārtotu pārkāpumu ir paredzēts naudassods no 150 tūkstošiem līdz 300 tūkstošiem rubļu (no 2121,24 līdz 4242.48 latiem), obligāti sabiedriskie darbi uz 40 līdz 200 stundām, vai administratīvais arests uz laiku līdz 30 diennaktīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu