Kerijs: Maskava man meloja, «acīs skatoties»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs otrdien apsūdzēja Maskavu, ka tā viņam melojusi, «acīs skatoties», par savu līdzdalību Ukrainas konfliktā, un nosodīja Krievijas propagandu.

«Krievija ir sākusi visai zīmīgu ļoti klajas un plašas propagandas vingrinājumu periodu, kādu es esmu redzējis pašos Aukstā kara kulminācijas laikos,» Kerijs sacīja ASV likumdevējiem.

«Un viņi ir bijuši uzstājīgi savā faktu sagrozīšanā - melos -, lai arī kā jūs to sauktu, par savām aktivitātēm tur, man acīs skatoties, acīs skatoties citiem daudzos dažādos gadījumos,» sacīja Kerijs.

Kopš Ukrainas krīzes sākuma 2014.gadā Kerijs vairākkārt dažādās Eiropas pilsētās ir ticies ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Vaicāts, vai Maskava melojusi arī tad, kad tā liegusies par Krievijas karaspēka un bruņojuma atrašanos Ukrainā, Kerijs atbildēja: «Jā.»

«Krievija ir sākusi plašus centienus, lai izmainītu valstis, ieinteresētu tās, skaidrotu tām un fundamentālā, traģiskā veidā savā ziņā aizsāktu jaunu Austrumu-Rietumu spēli «kurš kuru», kas, kā mēs uzskatām, ir bīstama un nav nepieciešama, atklāti sakot,» norādīja Kerijs.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalā Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Ukrainas pretterorisma operācijas štāba preses pārstāvis Andrijs Lisenko svētdien paziņoja, ka Krievija pārsviedusi uz Ukrainas austrumu apgabaliem vēl 60 bruņutehnikas vienības, arī tankus, kaujas bruņumašīnas, 97 automašīnas ar munīciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu