Tā nav mirāža! Krāšņa oāze vienā no sausākajām vietām pasaulē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Tropiskā apmetne Huacačina atrodas Peru, vienā no vissausākajām vietām pasaulē. Pilsētā tuksneša vidū mīt 96 iedzīvotāji, taču laipni gaidīti ir arī tūristi, ir viesnīcas, veikali un pat bibliotēka, raksta «Daily Mail».

Huacačina atrodas Peru Atakamas tuksnesī, un, neskatoties uz ekstrēmo sausumu, pilsētā zaļo koki un kūsā dzīvība.

Oāze atrodas apmēram 300 kilometrus uz dienvidiem no Limas.

Foto: AFP/LETA

Pilsētiņa izveidojusies apkārt ezeram. Klīst leģendas, ka šim ūdenim piemīt dziedinošas īpašības, tāpēc 1940. gados turīgi Peru iedzīvotāji bieži uz šo vietu ceļoja, lai ar peldēm ezerā atgūtu veselību.

Ezers, kura sniegtajā patvērumā pilsēta tuksneša vidū izveidojusies, ir dabīgs veidojums.

Pilsētiņas iedzīvotāji ir inku pēcteči, kuri labprāt savā neparastajā mājvietā uzņem viesus no ārpasaules. Viens no iespaidīgākajiem skatiem, ko Huacačina piedāvā, ir milzīgās smilšu kāpas, kas aptver visu pilsētu un no kuru virsotnes var vērot saulrietu.

Foto: AFP/LETA

Huacačina nereti tiek dēvēta arī par paradīzes pilsētu. Tai tuvākā apdzīvotā vieta ir Ika - bijusī spāņu kolonizatoru pilsēta, kas savulaik izveidota tieši pie tuksneša robežām un atrodas četru kilometru attālumā no oāzes.

Huacačina atzīta par Peru nacionālās kultūras mantojuma vietu. Leģenda vēsta, ka oāze izveidojās, kad kāds mednieks nejauši pamanīja inku princesi, kura tobrīd vannojās. Meitenei bēgot, vanna apgāzās un ūdens izlija, izveidojot ezeru, savukārt princeses apmetnis pārvērties krāšņās smilšu kāpās.

Foto: flickr.com

Zemes īpašnieku izdarīto aku urbumu dēļ, kā arī karsto vasaru dēļ ūdens līmenis ezerā pēdējo gadu laikā bija krities. Tāpēc ūdens līmeņa celšanai tas tika piegādāts no Ikas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu