Krievija pie Igaunijas un Latvijas robežas rīko desantnieku mācības

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešdien Pleskavas apgabalā sākušās Krievijas gaisa desanta spēku mācības ar 2000 desantnieku piedalīšanos.

Mācībās Pleskavas apgabala rietumos pie Igaunijas un Latvijas robežas iesaistītas arī 500 kara tehnikas vienības, pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrijas preses sekretāre Irina Kruglova.

Mācībās, kuras turpināsies līdz sestdienai, apmēram 1500 gaisa desantnieki veiks masveida desantēšanos ar izpletņiem. Karavīri arī ieņems un iznīcinās iedomāta ienaidnieka lidlauku.

Kopš Ukrainas krīzes sākuma Krievija rīkojusi vairākas militāras mācības pie Baltijas valstu robežām.

Lietuva otrdien paziņoja, ka uz laiku plāno atjaunot obligāto karadienestu, savukārt Igaunija otrdien atzīmēja savu Neatkarības dienu ar militāro parādi Narvā netālu no Krievijas robežas, kurā piedalījās arī citu NATO dalībvalstu karavīri un militārā tehnika.

Pagājušajā nedēļā NATO Sabiedroto spēku augstākās virspavēlniecības Eiropā komandiera vietnieks ģenerālis Adrians Bredšovs paziņoja, ka Krievija, Ukrainas cīņu iedvesmota, varētu mēģināt sagrābt teritorijas NATO dalībvalstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu