Kerijs: ASV un Irāna ir «abpusēji ieinteresētas» sakaut «Islāma valsti»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV un Irāna ir «abpusēji ieinteresētas» sakaut džihādistu grupējumu «Islāma valsts», tomēr tās nesadarbojas, lai to izdarītu, trešdien paziņoja ASV valsts sekretārs Džons Kerijs.

«Tās ir pilnīgi pret «Islāma valsti», faktiski apkaro un likvidē «Islāma valsts» dalībniekus gar Irākas robežu Irānas tuvumā un ir nopietni nobažījušās par to, ko [«Islāma valsts»] varētu nodarīt šim reģionam,» Kerijs paziņoja ASV Kongresā.

«Tātad mums ir vismaz abpusēja ieinteresētība, pat ja nav sadarbības,» sacīja Kerijs.

Kerijs, kuram ir svarīga loma Vašingtonas centienos panākt vienošanos par Irānas nukleāro ambīciju ierobežošanu, arī sacīja, ka ASV nav lūgušas Teherānu iesaistīties cīņā pret «Islāma valsti».

Sunnītu ekstrēmistu grupējums «Islāma valsts» kopš pagājušā gada ir īstenojis brutālu ofensīvu Irākā un Sīrijā, ieņemot plašas teritorijas, nogalinot cilvēkus un piespiedu kārtā pievēršot islāma sunnītu novirzienam.

Vašingtona ir izveidojusi Rietumvalstu un arābu valstu koalīciju cīņai pret «Islāma valsti», bet Irāna oficiāli nav šajā koalīcijā.

Kerijs decembrī noliedza jebkādu militāru koordināciju ar Irānu pēc Pentagona paziņojuma, ka Irānas kara lidmašīnas uzbrukušas «Islāma valsts» kaujiniekiem Irākas austrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu