Dienvidkoreja legalizē laulības pārkāpšanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidkorejas Konstitucionālā tiesa ceturtdien atzinusi par antikonstitucionālu 60 gadus veco likumu, kas aizliedz laulības pārkāpšanu, paredzot par to līdz pat diviem gadiem ilgu cietumsodu.

«Pat ja laulības pārkāpšana ir nosodāma kā amorāla, valsts varai nevajadzētu iejaukties cilvēku personiskajā dzīvē,» paziņoja tiesas priekšsēdētājs.

Šī bija piektā reize, kad Konstitucionālā tiesa apsvēra 1953.gadā pieņemto likumu, kas padarīja Dienvidkoreju par vienu no retajām nemusulmaņu valstīm, kurā laulības pārkāpšana tiek krimināli sodīta.

Pēdējo sešu gadu laikā laulības pārkāpšanā oficiāli apsūdzēti gandrīz 5500 cilvēku, tomēr laika gaitā šādu gadījumu skaits ir pakāpeniski samazinājies un reāls cietumsods piespriests ļoti retos gadījumos.

2004.gadā par laulības pārkāpšanu tika ieslodzīti 216 cilvēki, 2008.gadā tikai 42. Bet kopš 2008.gada cietumsods piespriests tikai 22 cilvēkiem, liecina prokuratūras publiskotie dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu